torstai 22. toukokuuta 2008

Kurssin arviointia

Aluksi oli vähän hankalaa, kun ei ollut selkeää kuvaa millainen työstä tulee. Kuitenkin työ alkoi pikkuhiljaa hahmottua. Erään ryhmän jäsenen lukuisista poissaoloista huolimatta työ edistyi ihan hyvin, ja kaikki kuitenkin antoivat oman panoksensa työlle. Loppua kohti työnteko helpottui ja alkoi sujua vauhdikkaammin, kun työn kokonaiskuva selkeni.

Opimme käyttämään Googlen tarjoamia erilaisia palveluja, esim. blogi. Myös Wikispacesin käyttö oli uutta. Opimme myös hakemaan tietoa netistä ehkä hieman tehokkaammin kuin aikaisemmin.

Kuuntelimme ohjeita tarkasti, sekä teimme aktiivisesti töitä tunneilla emmekä vain istuskelleet. Emme häirinneet muita ja olimme muutenkin asiallisesti.

Ryhmä toimi oikein hyvin, vaikka ei ennestään tunnettukaan hirveän hyvin. Kaikkien mielipiteet otettiin huomioon tasapuolisesti ja tieto välittyi hyvin ryhmän sisällä, kukaan ei tehnyt mitään turhaa.

Oppimateriaali oli hyvää, mutta alussa se oli hyvin piilotettu. Ohjaus tuki työntekoa hyvin, ja oli selkeää. Mitään ei jäänyt epäselväksi oikeastaan. Myös luokkatyöskentely joissakin väleissä oli hyvä juttu.

Ennakko-odotuksia oli oikeastaan aluksi vain, että tarkoituksena on tehdä selkeä ja asiallinen työ. Vaikeaa oli aluksi ainakin tavoitteita asettaa, koska oli vähän hämärän peitossa, että millainen työstä oli määrä tulla.

Wikispace tulisi mielestämme esitellä paljon aikaisemmin, jotta hahmottuisi heti selkeä kuva millainen työstä on määrä tulla.

Nettityöskentely oli tosi mukavaa vaihtelua luokassa nököttämiselle!

Heidi ja Eeva

Ei kommentteja: